Η πρώτη πτώση μετεωρίτη πάνω σε άνθρωπο

Όταν ακούμε για μετωρίτη, ο νους μας αυθόρμητα πάει σε μεγάλα διαστημικά αντικείμενα που με την σύγκρουσή τους με την γη θα προκαλούσαν τεράστιους κρατήρες και ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ σε μία χολυγουντιανή διάσταση, θα προξενούσαν ίσως και το τέλος του κόσμου.
Ωστόσο παρά τον μεγάλο αριθμό μετεωριτών που έχουν εισέλθει στην ατμόσφαιρα της γης και έχουν φτάσει και μέχρι την επιφάνειά της, ποτέ δεν είχε αναφερθεί ανθρώπινη απώλεια ή τραυματισμός, καθώς κατά πάσα στατιστική πιθανότητα θα πέσουν είτε στην θάλασσα, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, είτε σε έρημη περιοχή.
Η πρώτη και μία από τις μόλις δυο καταγεγραμμένε περιπτώσεις όπου άνθρωπος χτυπήθηκε από μετεωρίτη σημειώθηκε σαν σήμερα πριν 68 χρόνια στο Όακ Γκρόουβ της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ. Ο μετεωρίτης πήρε το όνομα Συλακάουγκα, από το όνομα της πόλης όπου έπεσε.
Ο μετεωρίτης είχε την μορφή θραύσματος, με το μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ. Χτύπησε μία γυναίκα 34 ετών, την Αν-Ελίζαμπεθ Φάουλερ Χοτζ, ωστόσο καθώς δεν την βρήκε απευθείας, αλλά αφού τρύπησε την οροφή του σπιτιού της, εξοστρακίστηκε σε διάφορες επιφάνειες μέχρι που τελικά έπεσε πάνω της προκαλώντας της μόλωπες.
Ο μετεωρίτης τελικά κατέληξε σε μουσείο.

Most Popular