Εντοπίστηκε το «κλεμμένο» C-130 50 χρόνια μετά;

Δύτες πιστεύουν ότι έχουν βρει τα συντρίμμια ενός C-130Ε Hercules ανοιχτά της Μάγχης, 50 σχεδόν χρόνια μετά την «κλοπή» του από τον λοχία Πωλ Μάιερ που το απογείωσε από την βρετανική αεροπορική βάση Μίλντενχωλ στο Σάφολκ της Αγγλίας σε μία προσπάθεια να και προσπάθησαν να πετάξουν σπίτι στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.

Το μυστήριο του κλεμμένου C-130  


Η ανακάλυψη έγινε οκτώ μήνες αφού ένα ιδιώτης, ο Γκράχαμ Νοτ συγκέντρωσε με επιτυχία 6.200 λίρες που ήταν απαραίτητες για 25 ημέρες κατάδυσης για να βρει το αεροσκάφος.
Ο Νοτ δήλωσε στο BBC ότι πίστευε ότι είχε εντοπίσει μια περιοχή 10 τετραγωνικών μιλίων που πιθανόν να βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους αφού ντόπιοι ψαράδες ανέφεραν ότι τα δίχτυα τους σκάλωναν πάνω σε απροσδιόριστο αντικείμενο στον βυθό.
Ο έμπειρος δύτης, ο οποίος χρησιμοποίησε εξοπλισμό σόναρ στην έρευνά του, δήλωσε ότι είχε «απορροφηθεί» στο μυστήριο του εξαφανισμένου Αμερικάνου μηχανικού αφού είχε μάθει την ιστορία του πριν από 15 χρόνια.
Τόνισε ότι «…θέλουμε απλώς να βρούμε το αεροσκάφος. Μερικοί άνθρωποι μου λένε, “Ε, και λοιπόν, και τι να λέει;” Και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε. Αλλά και το να το παρατήσουμε στον βυθό της θάλασσας και πάλι δεν λέει τίποτα.»
Ο Νοτ αρνήθηκε να σχολιάσει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για το αεροπλάνο ότι δήθεν σκόπιμα καταρρίφθηκε από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη εν μέσω τολμηρών ισχυρισμών ότι μετέφερε μυστικά έγγραφα της CIA.
Πάντως αναφέρεται ότι λίγες ημέρες μετά τη εξαφάνιση του αεροσκάφους, ένα μικρό κομμάτι από τα συντρίμμια του και μια σωσίβια λέμβος ξεβράστηκαν κοντά στο νησί Αλντέρνεϊ στην Μάγχη. Δεν έχουν βρεθεί ποτέ άλλα ίχνη του αεροσκάφους ή του Μάιερ.

Most Popular