Οι πανίσχυρες βόμβες κινητικής ενέργειας που θα είχαν την ίδια ισχύ με τις πυρηνικές χωρίς ραδιενεργά κατάλοιπα

Οι «Lazy Dog«, ήταν μικροσκοπικές βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στο Βιετνάμ. Είχαν μήκος περίπου 5 εκατοστά και βάρος μόλις 13 γραμμάρια. Οι συγκεκριμένες βόμβες όμως, δεν περιείχαν εκρηκτική γόμωση και η ισχύς τους βασιζόταν στη κινητική ενέργεια που θα ανέπτυσσαν, δηλαδή τη ταχύτητα πτώσης, ανάλογα με το ύψος ρίψης. Παρά το γεγονός πως δεν είχαν εκρηκτικά, μπορούσαν να διαπεράσουν με ευκολία μέχρι 20 εκατοστά σκυροδέματος.

Το «Project Thor» ή «Rods of God» ήταν ιδέα του μηχανικού της Boeing Jerry Pournelle και πρότεινε τη τοποθέτηση ράβδων μήκους 7 μέτρων, κατασκευασμένων από βολφράμιο (χωρίς εκρηκτικά), σε τροχιακό υψόμετρο. Το σχέδιο προέβλεπε τη χρήση δυο δορυφόρων, ενός για επικοινωνία, στόχευση και έλεγχο και ενός με άγνωστο αριθμό ράβδων. Η εξαπόλυσή τους από ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων, θα τους προσέδιδε κινητική ενέργεια που κατά τη πρόσκρουση στη Γη, θα ισοδυναμούσε με την ισχύ ενός μικρού τακτικού πυρηνικού όπλου (χωρίς τη διασπορά ραδιενεργών υλικών). Οι ράβδοι βολφραμίου θα μπορούσαν να επιτύχουν ταχύτητα δεκαπλάσια αυτής του ήχου και διατρητική ικανότητα εκατοντάδων μέτρων.
Σύμφωνα με τη NASA, το κόστος μεταφοράς ενός αντικειμένου βάρους 1 κιλού σε τροχιά, ανέρχεται σε 20.000 δολάρια. Μια ράβδος βολφραμίου 6-7 μέτρων, θα ζύγιζε περίπου 10 τόνους. Επομένως η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα ξόδευε ποτέ 230 εκατομμύρια δολάρια, για να μεταφέρει στο διάστημα μια και μοναδική ράβδο.
Πιθανότατα δε θα δούμε ποτέ διαστημικά όπλα κινητικής ενέργειας, ωστόσο γίνονται ήδη εκτεταμένες δοκιμές σε κανόνια που χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια για να προωθήσουν βλήματα σε ταχύτητες 5 Μαχ, με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Επιχειρησιακό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο για τη Κίνα; http://www.ptisidiastima.com/chinese-railgun/ Εικόνες που ήρθαν…

Gepostet von Πτήση & Διάστημα am Freitag, 2. Februar 2018

Most Popular