Ημέρα γιορτής του ρωσικού Ναυτικού με ομιλία Πούτιν στην Αγ. Πετρούπολη (βίντεο)

Πάνω από 40 πολεμικά σκάφη συμμετείχαν στη ναυτική παρέλαση κατά μήκος του ποταμού Νέβα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για την γιορτή του Ναυτικού της χώρας. Το παρών έδωσε ο Ρώσος πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που είχε και την εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση .
Στην γιορτή συμμετείχε το κινεζικό αντιτορπιλικό Xiang και η ινδική φρεγάτα Tarkash. Συνολικά, συμμετείχαν περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες προσωπικό, 43 πλοία και υποβρύχια και 41 αεροσκάφη.
Η μέρα του Ναυτικού μνημονεύεται με στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη τη Ρωσία, ενώ πρόκειται για μία γιορτή που χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή και ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1939. Ο εορτασμός διακόπηκε το 1980 και τελικά αποκαταστάθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2003.
Το Ναυτικό είναι μάλλον ο πιο «ριγμένος» από τους τρεις κλάδους των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχοντας την μικρότερη δυναμική, χρηματοδότηση αλλά και σημασία στον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας, ωστόσο η μέρα αυτή είναι χρήσιμη για να θυμίζει σε πολλούς την ύπαρξή του παρά τα προβλήματα.
Παρακολουθείστε ολόκληρη την τελετή στο παρακάτω βίντεο του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT:

Most Popular