10 χρόνια από την αυτοθυσία του υπολοχαγού Χαράλαμπου Χαραλάμπους

Στις 5 Νοεμβρίου του 2009, ο Υπολοχαγός Χαραλάμπους έπεσε νεκρός από έκρηξη χειροβομβίδας. Ο θάνατός του όμως ήταν ηρωικός. Ο «Πάμπος» για τους φίλους και την οικογένεια, έπεσε πάνω στην χειροβομβίδα που «όπλισε» μόνη της. Ήθελε να δώσει χρόνο σε άλλα τρία παιδιά για να τρέξουν και να σωθούν. Έγινε θυσία γι΄ αυτά.

Η αντίστροφη μέτρηση Στις 11 παρά δέκα το πρωί, ένας υπόκωφος ήχος τάραξε την περιοχή γύρω από το φυλάκιο στην πρώτη γραμμή της Λευκωσίας κοντά στην Πύλη Πάφου, στο κέντρο της Παλιάς Λευκωσίας.
Ο Υπολοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους έπεσε νεκρός. Εκείνο το πρωί, ο υπολοχαγός και οι άλλοι τρεις στρατιώτες ξεκίνησαν καταμέτρηση του πολεμικού υλικού που υπήρχε στο φυλάκιο.
Κατά τη διάρκειά της, ο υπολοχαγός έπιασε μία χειροβομβίδα. Ένας περίεργος ήχος, προειδοποιητικός, ακούστηκε. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Με ένα «προειδοποιητικό κλικ», όπλισε μόνη της. Τότε ο Υπολοχαγός την «αγκάλιασε» και με κοφτή φωνή διέταξε τους δύο στρατιώτες και τον δόκιμο που βρίσκονταν στον χώρο να αποχωρήσουν.

Ένα βαθύ τραύμα στην καρδιά Σε διάστημα 5 δευτερολέπτων, οι υπόλοιποι τρεις ίσα που πρόλαβαν να βγουν. Μετά την έκρηξη πυκνοί καπνοί και θραύσματα κάλυψαν τον χώρο. Ο δόκιμος Αντρέας Χριστοδούλου επέστρεψε και είδε τον υπολοχαγό του νεκρό. Η έκρηξη τον σκότωσε με ένα βαθύ τραύμα στην καρδιά.
Διαβάστε την συνέχεια του αφιερώματος στο mixanitouxronou.com.cy
 

Most Popular