Εντυπωσιακές φωτογραφίες F-16 Zeus στην Κέρκυρα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη αεροπορική επίδειξη του αεροσκάφους F-16 Zeus της Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί της Κέρκυρας με την ευκαιρία του εορτασμού της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Το παρακάτω εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την σημερινή επίδειξη όπου ο χειριστής της ΠΑ εξέπληξε το κοινό για ακόμα μία φορά:

Αξίζει να σημειωθεί πώς το γεγονός ότι το κλασικό βάψιμο της ομάδας F-16C Ζευς δεν υφίσταται πλέον, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προγενέστερη ανάρτησή μας για το ίδιο θέμα, δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό.
Έτσι εκφράζονται εύλογα παράπονα γιατί η Πολεμική Αεροπορία έστειλε ένα άβαφο F-16, ενώ όλοι περίμεναν το βαμμένο στα χρώματα της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση του βαμμένου F-16 είχε οπωσδήποτε κάτι το ξεχωριστό, πλην όμως ο πιλότος του αεροσκάφους είναι αποδεδειγμένα ικανότατος ανεξάρτητα από την βαφή του αεροσκάφους.
Η προσέλευση του κόσμου πάντως στις εκδηλώσεις και δη την ώρα της αεροπορικής επίδειξης ήταν πολύ μεγάλη και είναι οπωσδήποτε μία πετυχημένη μέθοδος προσέγγισης των πολιτών εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιαίτερα μάλιστα των νεότερων ηλικιών.

Αεροπορικό θέαμα και στην Κέρκυρα με το F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας

Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους , Στα άδυτα του F-16 «Zeus»


Φωτογραφίες: Stamatis Katapodis Photography, αναδημοσίευση κατ’ όπιν άδειας.
 
 

Most Popular