Υπογράφεται στην πόλη Νεϋγί (Neuilly-sur-Seine) της Γαλλίας η ομώνυμη συνθήκη ειρήνης μεταξύ Βουλγαρίας και των δυνάμεων της Entente, που καθόριζε τα σύνορα της πρώτης στη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή.
Η Βουλγαρία, είχε πάρει μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με το στρατόπεδο των Κεντρικών Αυτοκρατοριών, της Γερμανίας και της Αυστρουγγαρίας, με το έδαφός της να γίνεται εφαλτήριο για χτυπήματα κατά της Σερβίας και της Ελλάδας. Για τη Σόφια, ο πόλεμος ήταν μια ευκαιρία να ξεφύγει από την κατάπτωση που την είχε φέρει, οικονομικά και κοινωνικά, η υπερπροσπάθεια δύο Βαλκανικών Πολέμων και ιδίως η ήττα της στον δεύτερο.
Συντασσόμενη στο πλευρό των ισχυρών η Βουλγαρία θα μπορούσε να ακυρώσει στην πράξη τα χρέη της και να κερδίσει πίσω τα εδάφη της Μακεδονίας που διεκδικούσε με πείσμα από τα τέλη του 19ου αιώνα. Αλλά η ήττα των συμμάχων της την έριξε στην απόλυτη κατάπτωση. Στο Νεϋγί είχε έρθει η ώρα της πληρωμής.
Με βάση τη συνθήκη αυτή, η Βουλγαρία θα υποχρεωθεί να παραχωρήσει τη Δυτική Θράκη και την περιοχή Παρανεστίoυ Δράμας (Μπούκα) στην Ελλάδα, να επιστρέψει την περιοχή της Δοβρουτσάς στη Ρουμανία και να εκχωρήσει εκτάσεις 2.500 τετραωνικών χιλιομέτρων στο βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων (ΣΚΣ). Επιπλέον, θα μείωνε τον στρατό της στους 20.000 άνδρες, θα πλήρωνε πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας και θα αναγνώριζε την ύπαρξη του βασιλείου των Σέρβων.
H συνθήκη έδινε στην Ελλάδα οριστικά τη Δυτική Θράκη, μπλοκάροντας την πρόσβαση της Βουλγαρίας στο Αιγαίο. Μαζί με όλα τα άλλα, έμεινε γνωστή στη Βουλγαρία ως «Δεύτερη Εθνική Καταστροφή». Έτσι, έχοντας υπομείνει τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυνασμικό μετά από τρεις σκληρούς πολέμους (Α΄και Β΄ Βαλκανικός και Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος), η Βουλγαρία θα βυθιστεί στην ενδοσκόπηση.
Οι ορέξεις της δεν χάθηκαν αλλά στο εξής θα ήταν πολύ προσεκτική με ποιόν συντάσσεται και σε ποιό βαθμό. Η στάση της θα φανεί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, 20 χρόνια αργότερα, όταν θα μετάσχει στο πλευρό της Γερμανίας αλλά αυτή τη φορά από την ασφάλεια των μετόπισθεν, ενώ θα αρνηθεί να λάβει μέρος σε μεγάλες επιχειρήσεις στο πλευρό του Άξονα ακόμα και με γενναία ενίσχυση του στρατού της.