Η Νότια Κορέα αποσύρει τους πρώτους 11.000 από τους 48.000 άνδρες που έχει αναπτύξει στο Βιετνάμ. Η συμμετοχή της Νοτίου Κορέας στην εκστρατεία χρονολογείται από το 1964, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζόνσον την κάλεσε να βοηθήσει, μαζί με άλλες δυτικές χώρες.
Πρώτη αναπτύχθηκε η 2η Ταξιαρχία Πεζοναυτών για να ακολουθήσουν η Μηχανοκίνητη Μεραρχία «Τίγρης» και η 9η Μεραρχία Πεζικού. Στη μέγιστη ανάπτυξή τους η κορεατική διοίκηση παρέτασσε 50.000 άνδρες ως Σώμα Στρατού και κέρδισε την εμπιστοσύνη των Αμερικανών ως αξιόπιστη και αποτελεσματική δύναμη.
Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που Νοτιοκορεατικά στρατεύματα ενεπλάκησαν σε σφαγές αμάχων και καταστροφές, σε έναν πόλεμο που η διάκριση εχθρού και φίλου δεν ήταν πάντα εμφανής. Συνολικά, πάνω από 320.000 στρατιώτες της Ν. Κορέας πολέμησαν στο Βιετνάμ και 5.100 περίπου σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις ενώ διπλάσιοι τραυματίστηκαν.
Στον πόλεμο του Βιετνάμ, όμως, συμμετείχαν και στρατεύματα της Βόρειας Κορέας. Τουλάχιστον μια μοίρα μαχητικών και δύο συντάγματα αντιαεροπορικού πυροβολικού υπερασπίστηκαν τους ουρανούς πάνω από το Ανόι, ενώ σημαντική βοήθεια στάλθηκε σε μορφή κονδυλίων, στολών, οπλισμού, πυρομαχικών και άλλων ειδών. Η Βορειοκορεατική συμμετοχή υποβιβάστηκε σημαντικά μετά το 1968, όταν το Βόρειο Βιετνάμ συμμετείχε στις συνομιλίες Ειρήνης των Παρισίων. Η Πιονγιάνγκ υποστήριζε περισσότερο την αδιάλλακτη γραμμή του Πεκίνου για “ένα ενωμένο τείχος ασιατικής φωτιάς” από την Κορέα ως την Καμπότζη, οπότε η ανεξάρτητη πολιτική του Βορείου Βιετνάμ, που δεν συμμεριζόταν τη αέναη συνέχιση του πολέμου, έκανε τα άλλα κομμουνιστικά καθεστώτα να άρουν την υποστήριξή τους προς το Ανόι. Έτσι το 1968 οι στρατιωτικές δυνάμεις της Β. Κορέας αποσύρθηκαν και αυτές από τα εκεί μέτωπα.