Ιστορικό επετειακό βίντεο: 80 χρόνια ОКБ Микояна-Гуревича – MiG

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την πρώτη πτήση του πρώτου αεροσκάφους της ιστορικής πρώην σοβιετικής και νυν ρωσικής αεροναυπηγικής εταιρείας MiG – από τα ονόματα των ιδρυτών της, ανέβηκε στο YouTube ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό βίντεο, με σπάνια πλάνα από πολλαπλές βαρυσήμαντες ιστορικές στιγμές της εταιρείας.
Η MiG στην διάρκεια της ιστορίας της κατασκεύασε πολλά μαχητικά αεροσκάφη σε μεγάλους αριθμούς που παραδόθηκαν στις αεροπορίες της ΕΣΣΔ και συμμαχικών της χωρών, και γύρω από τα οποία χτίστικε το «ανατολικό» αεροπορικό δόγμα.
Συμμετείχαν σε πολλούς πολέμους και αεροπορικές επιχειρήσεις, όπου απέδειξαν την αξία τους ως αξιόπιστα και στιβαρά αεροσκάφη «φτιαγμένα για πόλεμο».
Από την άλλη πλευρά, οι επιδόσεις τους στην μάχη πολλές φορές ήταν κατώτερη των προσδοκώμενων, αν και αυτό συνήθως δεν ήταν θέμα των αεροσκαφών των ίδιων, αλλά προβλήματα εκπαίδευσης, συντήρησης και βέβαια και αεροπορικών συσχετισμών με τον εκάστοτε αντίπαλο.
Η MiG συνεχίζει και παράγει και σήμερα μαχητικά αεροσκάφη, αν και δεν έχει παρουσιάσει κάτι καινούριο, πέρα από αναβαθμισμένες εκδόσεις του MiG-29 και πακέτα αναβάθμισης για τα υπόλοιπα μαχητικά της ανά τον κόσμο.
Δείτε το βίντεο:

Most Popular