Στο σφυρί το «προσωπικό» μαχητικό MiG-29UB του αείμνηστου Πωλ Άλλεν

Καθώς το ακίνητο του πρόσφατα αποβιώσαντα μεγιστάνα και συνιδρυτή της Microsoft Πωλ Άλεν σταδιακά αδειάζει, το περιεχόμενο του ιδιωτικού μουσείου του τίθεται σε δημοπρασία.

Πέθανε ο Πωλ Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft και εξερευνητής ναυαγίων του Β’ ΠΠ


Ο Άλεν, ο οποίος πέθανε από καρκίνο τον Οκτώβριο του 2018 όπως είχαμε αναφέρει σχετικά, ήταν γνωστός στους κύκλους της αεροπορικής κοινότητας για την αφοσίωσή του στην αγορά και συντήρηση ιστορικών στρατιωτικών αεροπλάνων από τον πρώτο αιώνα πτήσης του ανθρώπου.
Ανάμεσα στα αντικείμενα του μουσείου είναι κι ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος MiG-29UB ρωσικής κατασκευής. Το αεροσκάφος αυτό είχε αγοραστεί ως πλεονάζον υλικό από την Αεροπορία της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το The Drive, το συγκεκριμένο MiG του Άλεν εξήχθη αρχικά στις ΗΠΑ στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας από έναν συλλέκτη ο οποίος αργότερα το πούλησε στην εταιρεία Vulcan Inc συμφερόντων Άλεν.
Αν και τότε δεν ήθελε να αποκαλύψει πόσο πλήρωσε για να το αποκτήσει, ωστόσο τελικά παραδέχθηκε ότι κατέβαλε ένα ποσό ύψους «μόλις» 6 εκατομμύριων δολαρίων για να το επαναφέρει σε πτήσιμη κατάσταση.
Όποιος αγοράσει το MiG από τη δημοπρασία που θα διεξαχθεί από τον Οίκο Μέντε δεν θα πάρει ένα ετοιμοπόλεμο μαχητικό αεροσκάφος. Το εσωτερικό πυροβόλο του αεροσκάφους όπως και το ηλεκτρο-οπτικο σύστημα (IRST), to ραντάρ και τα υπόλοιπα στρατιωτικά ηλεκτρονικά πτήσης αφαιρέθηκαν από την Αεροπορία της Ουκρανίας πριν το πουλήσουν.
Το αεροσκάφος όμως έχει εξοπλιστεί με όλα τα σύγχρονα αμερικανικά ηλεκτρονικά πτήσης πολιτικής κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και πομποδέκτη GPS Garmin G530.

Most Popular