«Αμαρτωλές Λεοπαρδάλεις»


Η Π&Δ πριν από 12 περίπου χρόνια είχε παρουσιάσει μια σειρά άρθρων για το παρασκήνιο των προμηθειών μιας σειρά οπλικών συστημάτων όπως τα TOR-M1, ΖUZANNA και TPQ-37. Με την πάροδο του χρόνου οι υποθέσεις αυτές, αλλά κυρίως οι συνθήκες, «ωρίμασαν». Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπήκε φυλακή μαζί με αρκετούς πρωταγωνιστές των σκανδαλωδών προμηθειών, στόματα άνοιξαν και νέα στοιχεία βγήκαν από τα συρτάρια και τα χρονοντούλαπα.
Στις 27 Μαρτίου 2017 η Βουλή, σε μυστική ψηφοφορία, ψήφισε με 252 ψήφους υιοθετώντας κυβερνητική πρόταση «Σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης περί της “Ποινικής Ευθύνης Υπουργών”» για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με το πρόγραμμα προμήθειας αρμάτων Leopard 2HEL και πιο συγκεκριμένα την υλοποίηση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων.
Υπό το πρίσμα των παραπάνω θεωρούμε χρέος μας να επανέλθουμε και να αποκαλύψουμε όση αλήθεια έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε, για να θυμηθούν και να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους οι παλαιοί αναγνώστες και να μάθουν οι νεότεροι, συμβάλλοντας με ακόμη ένα λιθαράκι στην πραγματική ιστορίας των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Αρχής γενομένης από αυτό το τεύχος (θέμα που θα συνεχιστεί και στα επόμενα) επανερχόμαστε οπλισμένοι με τη γνώση, την ειλικρινή διάθεση για την αποκάλυψη της αλήθειας και πολλά νέα στοιχεία, που εν πολλοίς είναι αδημοσίευτα. Σκοπός μας είναι να ξαναφωτίσουμε τις σκανδαλώδεις προμήθειες μέσω των οποίων διασπαθίστηκε πακτωλός δημοσίου χρήματος με πρόσχημα τη θωράκιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας εντός ενός αδιαφανούς συστήματος με αποτέλεσμα τον παράνομο πλουτισμό ορισμένων φαύλων πολιτικών, που τελικά συνέβαλαν και αυτά στη σημερινή θλιβερή κατάσταση χρεοκοπίας της χώρας.

Στο τεύχος Μαΐου που κυκλοφορεί (Π&Δ Νο 372) το πρώτο θέμα μας –και όχι μόνο επειδή βρίσκεται στην επικαιρότητα- σε ένα μεγάλο αφιέρωμα 26 σελίδων αφορά το «Φάκελο Leopard 2» από τη σύσταση του προγράμματος του νέου άρματος, αδημοσίευτα στοιχεία και φωτογραφίες από την διαδικασία επιλογής στο Λιτόχωρο, την ισχυρή θέση που είχε η Ελλάδα στην επικείμενη αγορά των νέων αρμάτων και δεν εκμεταλλεύτηκε, τις χαμένες ευκαιρίες στις συμβάσεις αλλά κυρίως τις αμαρτωλές πρακτικές υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Όλα όσα θέλατε πάντα να μάθετε αλλά δεν σας αποκάλυπτε κανείς! Μην το χάσετε.

Most Popular