Οι θησαυροί της γιαγιάς και του παππού στο πατάρι…

Ο Μαρκ Τσέβαρ, ένας νεαρός Αμερικάνος είχε την ατυχία να χάσει χθες την γιαγιά του, που «έφυγε» σε μεγάλη ηλικία πλήρης ημερών.
Κι ενώ οι δικοί της πήγαν στο σπίτι της για να τακτοποιήσουν, ανακάλυψαν πολλά παλιά πράγματα που η γιαγιά είχε φυλάξει με επιμέλεια. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας που σήμερα θα χαρακτηρίζαμε ιστορικό ντοκουμέντο.
Πρόκειται για το φύλλο της εφημερίδας “Youngstown Indicator”, κι έχει ημερομηνία μετά τις 15 Αυγούστου, όταν και ανακοινώθηκε από τον αυτοκράτορα Χιροχίτο η παράδοση άνευ όρων της Ιαπωνίας, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο υπερτιτλος αναφέρει: “Οι Ιάπωνες παραδίνονται. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελειώνει” κι ο υποτιτλος: “Η αμερικανική ισχύς καταβάλλει τον εχθρό”. Επίσης υπάρχει κι μια φωτογραφία με ένα πολεμικό πλοίο στις φλόγες και την λεζάντα “Το Περλ Χάρμπορ εκδικήθηκε”.
H εφημερίδα φαίνεται ότι πλέον έχει πάψει να εκδίδεται μετά από 150 χρόνια κυκλοφορίας, ωστόσο το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο διασώθηκε ως ένα μάθημα ιστορίας για τις επόμενες γενιές.
Εσείς έχετε τέτοια αντικείμενα ιστορικής πλέον αξίας από τους παππούδες σας;

Most Popular