Ημέρα της Βαστίλης: Επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στον εορτασμό της ιστορικής γαλλικής επετείου στο Παρίσι

Σήμερα ήταν η επέτειος της ημέρας της Βαστίλης και ως είθισται εορτάστηκε στο Παρίσι με μία μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, που συνδυάστηκε στην αρχή και με μία ενδελεχή επίδειξη οπλικών συστημάτων της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας.
Στην παρέλαση συμμετείχαν και εθνικές αντιπροσωπείες συμμαχικών χωρών μεταξύ των οποίων της Γερμανίας και της Λετονίας τόσο στα πεζοπόρα τμήματα όσο και με εναέρια μέσα.
Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, για την στρατιωτική παρέλαση κινητοποιήθηκαν περίπου 4.300 μέλη των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, 196 οχήματα, 237 άλογα, 69 αεροπλάνα και 39 ελικόπτερα. Ξεκίνησε στις 10:30 π.μ. στο Παρίσι και μαζί με τα τελετουργικά και την τεχνολογική επίδειξη διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες.


Ειδικά όσον αφορά το εναέριο στοιχείο, το παρών έδωσε η γαλλική Αεροπορία με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Alpha Jet και PC-21, μεταφορικά αεροσκάφη A400M αλλά και C-130J, ενώ λίγο πριν την έναρξη των μηχανοκίνητων τμημάτων ο ουρανός κυριολεκτικά σκεπάστηκε από στο τμήμα πάνω από τον χώρο της παρέλασης από δεκάδες ελικόπτερα κάθε τύπου που υπηρετούν με τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ολόκληρη την παρέλαση μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Ακολουθούν και ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την παρέλαση:

Most Popular