Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 2ο

Σε συνέχεια του αφιερώματός της Π&Δ στην παρουσία μαχητικών αεροσκαφών στην μικρή οθόνη δίπλα σε αυτοκίνητα δανείζοντάς τους λίγη από την αίγλη τους, επανερχόμαστε με νέες συμμετοχές!

Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 1ο


Οι διαφημιστικές εταιρείες πολλές φορές επιλέγουν να κάνουν σύνδεση με τον κινηματογράφο. Έτσι εγνωσμένης αναγνωρισιμότητας ταινίες συνδεόνται με το εκάστοτ διαφημιζόμενο αυτοκίνητο προκειμένου να του μεταδώσει λίγη από αυτήν την αναγνωρισημότητα.
Ένα παράδειγμα είναι η γαλλική Peugeot η οποία την δεκαετία του ’80 έκανε φιλότιμες προσπάθειες να συνδέσει το νέο τότε αυτοκίνητο Peugeot 205 με τον κόσμο του James Bond, αν και κάτι τέτοιο δεν αναφερόταν επί λέξει στο σποτ.
Το αυτοκίνητο λοιπόν πέφτει στα βουνά με αλεξίπτωτο με το όνομά του πάνω σ’ αυτό, ακριβές αντίγραφο της αντίστοιχης σκηνής από το “The spy who loved me”. Όμως τότε εμφανίζεται ένα F-20 Tigershark το οποίο εκτοξεύει εναντίον έναν ΑΙΜ-7 Sparrow… που από καθαρή σύμπτωση όμως (ΝΟΤ) πετυχαίνει το αλεξίπτωτο αντί για το αυτοκίνητο.
Η συνέχεια είναι εξίσου ξεκαρδιστική αφού το μικροσκοπικό πλην γρήγορο 205 το κυνηγούν μεταξύ άλλων ένα «βομβαρδιστικό» C-130 (ρίχνει κάτι σαν πύραυλους που όμως πέφτουν… με αλεξίπτωτο) αλλά κι ένα οπλισμένο MH-6 με 4 (!) αντιαρματικούς πυραύλους…

Φυσικά από την συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει το περιβόητο Top Gun και συγκεκριμένα το κομμάτι “danger zone” από την μουσική του επένδυση.
Το κομμάτι χρησιμοποιείται για να «ντύσει» μουσικά ένα σποτάκι της ιαπωνικής Nissan, όπου μία μοίρα δίωξης βομβαρδισμού αποτελούμενη από περιστέρια (ναι καλά διαβάστε, περιστέρια) εκτελεί μία αποστολή CAS εναντίον ενός φρεσκοπλυμένου Nissan Μaxima που μόλις βγήκε από το πλυντήριο με το highway to the danger zone να ακούγεται στο παρασκήνιο..
Το Nissan φυσικά καταφέρνει να ελιχθεί και να ξεφύγει από το carpet bombing των «πυρομαχικών» που εκτοξεύονται εναντίον του, παρόλο που τα περιστέρια βάζουν στο παιχνίδι μέχρι και… μετακαυστήρες για να το προλάβουν.

Από την συλλογή δεν θα μπορούσε για ακόμα μία φορά να λείπει η SAAB, αυτή τη φορά με το νεότερο μαχητικό της, το JAS-39 Gripen. Το μαχητικό της αυτή τη φορά δεν δανείζει απλά την αίγλη του σε ένα αυτοκίνητο της ίδιας εταιρείας (εν προκειμένω ένα SAAB 9 7X) αλλά… μεταφορφώνεται σ’ αυτό απ’ ευθείας.
Το σποτ δεν είναι συνδεδεμένο με την αντίστοιχη ταινία Transformers (2007) που γυρίστηκε δυο χρόνια μετά, όμως το αεροσκάφος έχει παρουσία στο franchise αυτό αφού ένας Decepticon, ο Nitro Zeus μεταμορφώνεται σε Gripen στην ταινία The Last Knight (2017)

Το εν λόγω σποτ είχε φυσικά προβληθεί και στην ελληνική τηλεόραση για την εμπορική προώθηση των αυτοκινήτων της εταιρείας, που ήδη από εκείνη την εποχή είχε περάσει στον αμερικανικό όμιλο General Motors.
Η μεταμόρφωση η ίδια ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς στο σύνολό της ήταν δημιουργία σε υπολογιστή. Για την περίσταση κυκλοφόρησε ένα σύντομο βίντεο που εξηγούσε αναλυτικά τα βήματα με τα οποία δημιουργήθηκε το σποτάκι αυτό.

Most Popular