Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 3ο

Σε μία ακόμα συνέχεια του αφιερώματός της Π&Δ στην παρουσία μαχητικών αεροσκαφών σε διαφημιστικά σποτ στην μικρή οθόνη μαζί με αυτοκίνητα κάθε είδους, επανερχόμαστε με ακόμα περισσότερες νέες συμμετοχές!

Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 1ο

Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 2ο


Το παρακάτω σποτ φτιάχτηκε για λογαριασμό της γερμανική Porche. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ξεκάθαρη διαφήμιση αλλά για μία πλάγια προβολή του αυτοκινήτου μέσω μίας υποτιθέμενης επιστημονικής μελέτης.
Σύμφωνα με την μελέτη, τα ερεθίσματα και οι εκρήξεις αδρεναλίνης στον ανθρώπινο εγκέφαλο κατά την διάρκεια πτήσης σε υψηλά G με ένα αεροσκάφος υψηλών επιδόσεων ταυτίζονται με τα ίδια ερεθίσματα όταν ο ίδιος άνθρωπος οδηγεί μία Porche.
Το αεροσκάφος εν προκειμένω είναι ένα εκπαιδευτικό L-39 της ιδιωτικής ελβετικής εταιρείας MiGFlug και διατίθεται για πτήσεις «αναψυχής» για όσους θα ήθελαν να ζήσουν κάτι διαφορετικό έστω για λίγο…

Η γαλλική Renault, όπως κι η Citroën στο πρώτο μέρος, επέλεξε την εύκολη και δοκιμασμένη λύση να «στήσει» για ντραγκ το μοντέλο της Clio του 2010 με ένα μαχητικό αεροσκάφος. Περιέργως, οι ιθύνοντες της διαφήμισης δεν επέλεξαν κάποιο μαχητικό γαλλικής κατασκευής της γαλλικής Αεροπορίας ή Ναυτικού, αλλά ένα «αλλόθρησκο» Saab JAS-35 Draken, αν και χωρίς εθνόσημα.
Το Clio πετυχαίνει ένα σύντομο μομέντουμ στα πρώτα μέτρα της κούρσας αλλά η μάχη είναι άνιση και το Draken σύντομα εξαφανίζεται στο βάθος του διαδρόμου απογείωσης. Το μήνυμα της εταιρείας είναι ότι μπορεί το Clio να μην κερδίζει ένα μαχητικό αεροσκάφος, αλλά κερδίζει σε όλα τα άλλα που μπορεί να κάνει ένα αυτοκίνητο.

H ιαπωνική Honda είχε μία μεγάλη επιτυχία όταν πέτυχε να συνδέσει πρώτη ένα από τα αυτοκίνητά της, το CRX Si με το ολοκαίνουριο τότε το 1988 Β-2 Spirit. Μάλιστα το αεροσκάφος δεν είχε καν παρουσιαστεί στο κοινό τότε (η πρώτη του δημόσια πτήση ήταν το 1989) και στο βίντεο ουσιαστικά διακρίνεται μόνο το περίγραμμα ενός προπλάσματος και όχι ένα πραγματικό Β-2.
Η Honda λοιπόν παινεύεται ότι πριν καν παρουσιαστεί το πρώτο stealth βομβαρδιστικό, εκείνη είναι έτοιμη να παρουσιάσει το δικό της επίτευγμα:

Μπόνους στο παρόν αφιέρωμα, ένα σποτ με μία κλασική ρετρό απόχρωση. Ένα ημιφορτηγάκι Dodge Ram (=κριός) συνυπάρχει στο ίδιο σπότ με ένα ελικοφόρο μαχητικό F6F Hellcat το οποίο εντοπίζεται σε άθλια κατάσταση σε κάποια boneyard πιθανόν στην Αριζόνα.
Το αεροπλάνο ανακαλύπτεται τελικά από τον ίδιο τον πιλότο που το πετούσε στις αεροναυμαχίες του Ειρηνικού στον Β’ ΠΠ, που βρίσκεται μέσα σε ένα Ram μαζί με τον εγγονό του. Στην συνέχεια το Ram συνδέει το Hellcat στην κοτσαδούρα και το ρυμουλκεί με άνεση μέχρι ένα υπόστεγο για αναπαλαίωση – ανακατασκευή.

Most Popular