Αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 5ο

Στην τελευταία συνέχεια του αφιερώματός της Π&Δ στην παρουσία μαχητικών αεροσκαφών σε διαφημιστικά σποτ στην μικρή οθόνη μαζί με αυτοκίνητα κάθε είδους, θα διαφοροποιηθούμε αυτή τη φορά ελαφρώς παρουσιάζοντας και συμμετοχές κι άλλων αεροσκαφών.
Για αρχή παρουσιάζουμε μία δυνατή (κατά τεκμήριο) συμμετοχή. Ένα διπλοκάμπινο ήμιφορτηγάκι Ford F-150. H εταιρεία με το συγκεκριμένο σποτάκι θέλησε να προβάλλει την υπέρμετρη ισχύ του συστήματος πέδησης του F-150, αποτελούμενου από δισκόφρενα και στους τέσσερεις τροχούς.
Για την περίσταση, το Ford αποβιβάζεται εν κινήσει από την ράμπα εκφόρτωσης ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-123 Provider. Υποτίθεται ότι το C-123 δεν μπορεί να σταματήσει, κι έτσι αποβιβάζει το Ford για τον σκοπό αυτό, που όντας προσδεμένο στο αεροσκάφος φρενάρει με τόση δύναμη ώστε να μπορεί να το σταματήσει!

Η Volksvagen επέλεξε για την προβολή του νέου της τότε οχήματος SUV ονόματι Tuareg (από την γνωστή αφρικάνικη φυλή βεδουίνων) να το βάλει να ρυμουλκήσει ένα Boeing 747. Επρόκειτο για πραγματικό εγχείρημα και όχι για στημένη επιχείρηση που σκοπό είχε να αναδείξει την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Πράγματι λοιπόν, το Tuareg, βάρους 7 τόνων για τις ανάγκες του πειράματος (με έξτρα βάρος για περισσότερη πρόσφυση) κατάφερε να σύρει το βάρους 150 τόνων Boeing 747.
To συγκεκριμένο σποτάκι αλλά και το συνοδευτικό για όσους θυμούνται είχε προβληθεί στα ελληνικά και στην ελληνική τηλεόραση το 2006. Επίσης είχε προβληθεί και σχετικό ντοκιμαντέρ σχετικά με το πώς γυρίστηκε σε εκπομπές αυτοκινήτου και μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από την άλλη πλευρά, η Nissan επέλεξε την αντίθετη οδό, δημιουργώντας ένα σποτάκι καθαρό θέατρο, όπου ένα δικό της ημιφορτηγάκι (Nissan Frontier) πέτυχε ούτε λίγο ούτε πολύ να χρησιμοποιήσει την καρότσα του για να ακουμπήσει το μπροστινό σκέλος ενός επιβατικού αεροσκάφους (μοιάζει αμυδρά με Boeing 727). Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο και το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα θα είχε διαλυθεί αν ένα Boeing 727 έπεφτε πάνω του!
Μάλιστα το σποτ είναι σκηνοθετημένο σαν να ήταν ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων, με δηλώσεις, μαρτυρίες, κτλ, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστέψουν ότι επρόκειτο για πραγματικό γεγονός, ώστε τελικά να χρειάζεται ειδικό αφιέρωμα της γνωστής σελίδας κατάρριψης ψευδών ειδήσεων snopes.com για να πειστούν κάποιοι οτι επρόκειτο για στημένη διαφήμιση.

Και τώρα μία BMW της σειράς 5. Η γερμανική εταιρεία επέλεξε για την προβολή του αυτοκινήτου της να χρησιμοποιήσει ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού – προφανώς προϊόν γραφικών υπολογιστή χωρίς να διακρίνεται συγκεκριμένος τύπος.
Σύμφωνα με το σενάριο, το αεροσκάφος χάνει ύψος και πλησιάζει το αυτοκίνητο, επεκτείνει την μπούμα εναέριου ανεφοδιασμού, ο οδηγός της BMW ανοίγει την ηλιοροφή, η μπούμα φτάνει από πάνω αλλά αντί να γεμίσει με καύσιμο το ρεζερβουάρ, γεμίζει ένα σέικερ με φρέσκο καφέ!

Και για το τέλος παραθέτουμε τιμής ένεκεν (honorary mention) μία διαφήμιση που δεν είναι από εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων αλλά από εταιρεία καυσίμων και συγκεκριμένα την Shell, όπως μνημονεύτηκε στα σχόλια του πρώτου μέρους από τον αναγνώστη μας “Σπύρος”!
Στο βίντεο βλέπουμε μία Ferrari F310B του 1997 καθοδόν να προσεγγίζεται από ένα C-123 Provider για εναέριο ανεφοδιασμό – σε καύσιμα αυτή τη φορά –  της εν λόγω εταιρείας φυσικά, της οποίας και φέρει τα αντίστοιχα χρώματα και λογότυπα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ο σωλήνας ανεφοδιασμού προφανώς είναι (πρώιμο) φωτοσόπ, αλλά η πτήση, τόσο κοντά στο έδαφος και με τη Φεράρι από κάτω, έγινε όντως, στην έρημο Mohave και με τον Luca Badoer στο τιμόνι.»

Τα προηγούμενα μέρη:

Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 1ο

Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 2ο

Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 3ο

Μαχητικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα μαζί σε διαφημίσεις, μέρος 4ο

Most Popular