Εκδήλωση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού για το αντιτορπιλικό «ΥΔΡΑ»

Η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού πρόκειται να διεξάγει εκδήλωση – διάλεξη με θέμα την ιστορία του αντιτορπιλικού Ύδρα, το οποίο βυθίστηκε το 1941 συνεπεία εχθρικών ενεργειών κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ.
Σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:
Σας υπενθυμίζουμε ότι την 17 Απριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς” της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, διάλεξη με θέμα την ιστορία του θρυλικού Αντιτορπιλικού ”ΥΔΡΑ”. Θα ομιλήσουν οι κάτωθι:
– Ο κος Κωνσταντίνος Θωκταρίδης, επαγγελματίας δύτης. Θα αναλύσει μέσα από βιντεοσκοπημένο υλικό που διαθέτει, την κατάσταση και τις λεπτομέρειες του ναυαγίου του αντιτορπιλικού “ΥΔΡΑ” που κείται νότια της νησίδας Λαγουσάκι στο Σαρωνικό.
– Ο κος Αριστομένης Μπιλάλης, ερευνητής Ναυτικής Ιστορίας. Θα αναλύσει την ιστορία του πλοίου, τον ηρωικό θάνατο του Κυβερνήτη Αντιπλοιάρχου Θεόδωρου Πεζόπουλου ΒΝ και τις συνθήκες βύθισης του πλοίου από γερμανικά στούκας στις 22 Απριλίου 1941.
– Η κα Ειρήνη Γιατροπούλου, δημοσιογράφος, η οποία μέσω οπτικού – κινηματογραφικού υλικού θα εμβαθύνει στα γεγονότα της βύθισης.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο επιτελής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού – ιστορικός Υποπλοίαρχος (Ο) Αθανάσιος Παπαδημητρόπουλος ΠΝ.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή προς το κοινό. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 15 Απριλίου του 2019, στα τηλέφωνα 2103484244 και 2103484246.
Η διεύθυνση της Υπηρεσίας είναι Μαρκόνι 20 Βοτανικός. Είσοδος στα 100 μ. από τον σταθμό Μετρό “Ελαιώνας”. Για όσους έλθουν με όχημα, υπάρχουν θέσεις στάθμευσης μέσα στο στρατόπεδο του Βοτανικού, για όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωσή μας.

Most Popular