ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Λειτουργικά English Electric Lightning σε τιμές ευκαιρίας!

Όχι ένα, όχι δύο αλλά ΤΡΙΑ εξαιρετικά υποδείγματα μαχητικών English Electric Lightning “σε πτητική κατάσταση”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση πωλούνται από την Thunder City, την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία του χώρου των αεροπορικών επιδείξεων.

Τα τρία μαχητικά Lightning, το Mk.5 ZU-BBD και τα Mk.6 ZU-BEY και ZU-BEW, είναι διαθέσιμα προς πώληση σε ανοιχτό διαγωνισμό και μπορείται να βρείτε τα στοιχεία τους εδώ, εδώ και εδώ. Πρόκειται για ένα διθέσιο και δύο μονοθέσια μαχητικά από τον πρωτοποριακό τύπο που στα μέσα της δεκαετίας του 1960 μπορούσε να φτάσει τα 2 Mach.

Μαζί τους η Thunder City πουλά και τον στόλο των 3 Buccaneer και 7 Hunter που διαθέτει.

Ο Brian Cox στα «όρια» του διαστήματος με ένα English Electric Lightning


Ήδη, δύο Hawker Hunter, ένα Douglas C-54 Skymaster και ένα Westland Lysander έχουν πωληθεί. Η τιμή των αεροσκαφών ανακοινώνεται κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας.

Η εταιρία ιδρύθηκε πριν 20 περίπου χρόνια και δημιούργησε γρήγορα έναν μικρό αεροπορικό στόλο ανακαινίζοντας και πετώντας ιστορικά αεροσκάφη βρετανικής, κυρίως, προέλευσης. Το 2009 ένα θανατηφόρο ατύχημα με Lightning έθεσε πολλούς περιορισμούς στην εταιρία που το επόμενο έτος έπαψε τις επιδείξεις και ξεκίνησε διαδικασίες εκποίησης.
 
Πηγή

Most Popular