Προς πώληση ολόκληρη κάψουλα (πιλοτήριο) αεροσκάφους F-111 στο e-bay!

Μετά την πώληση ολόκληρων ομοιωμάτων αεροσκαφών F-16, F-15, Harrier κτλ αλλά και καθισμάτων F-4 Phantom, τώρα προς πώληση διατίθεται και ολόκληρο το συγκρότημα πιλοτηρίου του F-111.

Η πώληση είναι εφικτή μόνο εντός των ηπειρωτικών ΗΠΑ πάντως και συγκεκριμένα όπως τονίζει ο πωλητής (που δηλώνει πρώην πιλότος F-111) μόνο σε Αμερικανό πολίτη, συνεπώς δεν μπορούν να υποβληθούν προσφορές από διεθνείς χρήστες.
Το F-111 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν διέθετε εκτινασσόμενα καθίσματα για τους δυο χειριστές του. Αντίθετα ολόκληρο το πιλοτήριο αποσπώνταν από την άτρακτο του αεροσκάφους και εκτοξευόταν μακριά από το αεροσκάφος.
Όπως αναφέρεται στην περιγραφή, το συγκεκριμένο F-111D στο οποίο ανήκει αυτό το πιλοτήριο παραδόθηκε στην αμερικανική Αεροπορία στις 18 Σεπτεμβρίου 1972 και χάθηκε σε ατύχημα όταν συνετρίβη στις 11 Σεπτεμβρίου 1987 στην αεροπορική βάση Κάνον στο Νέο Μεξικό.
Το πλήρωμα μπόρεσε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό απόσπασης της κάψουλας του πιλοτηρίου και απομακρύνθηκε με ασφάλεια. Το αεροσκάφος είχε συμπληρώσει 1.444 πτήσεις και 3.494.2 ώρες πτήσης όταν χάθηκε.

Τελικά η δημοπρασία δεν έμεινε για πολύ ώρα «στον αέρα», καθώς το εν λόγω πιλοτήριο αν και στην τσουχτερή τιμή των 45.000 δολαρίων, πουλήθηκε.

Most Popular