Αεροπορικό θέαμα και στην Κέρκυρα με το F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας

Στην Κέρκυρα θα βρεθεί η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζεύς» της Πολεμικής Αεροπορίας με την αφορμή της 155ης επετείου της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα την Τρίτη 21 Μαΐου.
Όπως διαβάσαμε στο corfuland, το πρόγραμμα της επίδειξης θα ξεκίνησει περίπου στις 13:00-13:30 αμέσως μετά την καθιερωμένη παρέλαση.
Το αεροσκάφος που θα συμμετάσχει δεν θα είναι το γνωστό βαμμένο στα χρώματα της ομάδας, καθώς η σχετική έχει αφαιρεθεί. Πλέον η Ομάδα για της ανάγκες του προγράμματός της μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε F-16C Block 52+.
Όπως διαβάζουμε στην σελίδα της Ομάδας στον ιστότοπο της Πολεμικής Αεροπορίας, «H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+. Για την εκτέλεση του προγράμματος επίδειξης το αεροσκάφος πετά χωρίς εξωτερικά φορτία (καθαρή διαμόρφωση) ή μπορεί να φέρει τις Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks-CFT’s). Το Ελληνικό F-16 είναι το μοναδικό αεροσκάφος επιδείξεων στον κόσμο που εκτελεί το πρόγραμμα επίδειξης με διαμόρφωση CFT.
Η μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της επίδειξης είναι 0.94 Mach, ενώ τα G κυμαίνονται από +9,5 έως -3. Κάθε πτήση επίδειξης πληρεί όλα τα διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας Πτήσεων που ορίζονται από το ΝΑΤΟ, τον ICAO, τον JAA και την FAA.»

Most Popular