Ανάσυρση αντικειμένων από το ναυάγιο του θρυλικού HMS Erebus

Μια ομάδα δυτών έφερε στην επιφάνεια μια σειρά αντικειμένων από το ναυάγιο του θρυλικού HMS Erebus που μαζί με το HMS Terror, είχαν χαθεί στους πάγους της Αρκτικής το 1846. Τα δυο πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού παγιδεύτηκαν στους πάγους το Σεπτέμβριο του 1846 πλησίον της νήσου King William και πιθανότατα δεν μπόρεσαν να αποπλεύσουν ποτέ ξανά από εκείνο το σημείο.
Μη μπορώντας να ξεκολλήσουν από τους πάγους τα πληρώματα των δυο πλοίων πέρασαν δυο εξαιρετικά κρύους χειμώνες (1846–47 και 1847–48) πάνω σε αυτά, ενώ σχεδιάστηκε μια αποστολή αριθμού ανδρών που θα αναχωρούσε τον Απρίλιο του 1848 με αποστολή την αναζήτηση βοήθειας.
Τελικά, πιθανότατα το σύνολο των πληρωμάτων εγκατέλειψε τα δυο πλοία την άνοιξη του 1848 κατευθυνόμενα νότια και κουβαλώντας με έλκηθρα ότι προμήθειες είχαν απομείνει. Ενδέχεται κάποιοι εξ αυτών να επιβίωσαν για αρκετούς μήνες, αλλά εν τέλει κάνεις δε βρέθηκε ζωντανός.
 

Διαβάστε επίσης

The Terror: Η συγκλονιστική ιστορία της αρκτικής “Αποστολής του Franklin” που ενέπνευσε την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά

Most Popular