1910: Η πρώτη γάτα που επιχείρησε να διασχίσει τον Ατλαντικό με αερόπλοιο

Στις 5 Οκτωβρίου 2010, ο Kiddo έγινε η πρώτη γάτα που επιχείρησε να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό με αερόπλοιο.
Όταν το αερόπλοιο America του Walter Wellman ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το New Jersey, ο Kiddo βρέθηκε κρυμμένος στη σωσίβια λέμβο του σκάφους. Αποφασίστηκε τελικά να τον πάρουν μαζί τους στο ταξίδι, αν και ο αρχιμηχανικός Melvin Vaniman αρχικά εκνευρίστηκε από το επίμονο και νευρικό νιαούρισμα του γάτου. Στη συνέχεια όμως τα “βρήκαν” όπως αποδεικνύει η παρακάτω φωτογραφία.
Το America ήταν το πρώτο αερόπλοιο που διέθετε ασύρματο και ο Kiddo, εκτός από το πρώτο γατί που επιχείρησε να διασχίσει τον Ατλαντικό, ήταν και το αντικείμενο της πρώτης ασύρματης επικοινωνίας αερόπλοιου εν πτήσει: “Roy, έλα να πάρεις αυτή την αναθεματισμένη γάτα.” Παραμένει άγνωστο σε ποιον απευθυνόταν το μήνυμα.
Ο Kiddo και το πλήρωμα ήρθαν αντιμέτωποι με καταιγίδες και προβλήματα στις μηχανές τις 71 ώρες που διάρκεσε το ταξίδι. Αφού ταξίδεψαν 1.300 μίλια, αναγκάστηκαν να καλέσουν μέσω ασυρμάτου σε βοήθεια. Το πλήρωμα και ο γάτος εγκατέλειψαν με ασφάλεια το America μέσω της σωσίβιας λέμβου και περισυλλέχτηκαν από το ατμόπλοιο Trent, δυτικά των Βερμούδων.

Επομένως ο Kiddo ενδεχομένως να πρέπει να πιστωθεί με 3 πρωτιές. Πρώτος λαθρεπιβάτης σε ιπτάμενο μέσο, πρώτος γάτος που επιχείρησε να διασχίσει τον Ατλαντικό και πρώτος γάτος που έγινε αντικείμενο συνομιλίας μέσω ασυρμάτου σε αερόπλοιο.

Most Popular