Τίτλοι τέλους για τα ελαφρά εκπαιδευτικά Tucano T1 της βασιλικής Αεροπορίας

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, αποφοίτησε η τελευταία σειρά ιπταμένων της βασιλικής Αεροπορίας που εκπαιδεύτηκε με αεροσκάφη Tucano T1. Σε περίπου μια εβδομάδα, στις 31 Οκτωβρίου 2019, το Tucano T1 θα αποσυρθεί από την υπηρεσία και η 72 (R) Μοίρα, ως τμήμα της 1ης Σχολής Εκπαίδευσης Πτήσης, θα διαλυθεί επισήμως.

Τελευταία επίδειξη από το «εξωτικό» εκπαιδευτικό της RAF


Τον Οκτώβριο του 2014, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η βασική εκπαίδευση για μαχητικά αεροσκάφη θα περνούσε σε αεροσκάφη Texan T1 στην θέση των υπαρχόντων Tucano T1 στον ρόλο του εκπαιδευτικού αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης.
Η εν λόγω Μοίρα ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 9 Σεπτεμβρίου 1957, ως βάση εκπαίδευσης και ήταν υπεύθυνη για την εκπαίδευση πιλότων τόσο της βασιλικής Αεροπορίας όσο και του Αεροπορικού Βραχίονα (Fleet Air Arm) του βασιλικού Ναυτικού.
Από τον Ιούνιο του 1988 δε, άρχισαν να παραδίδοντα τα νέα τότε Tucano T1 στη βασιλική Αεροπορία. Το αεροσκάφος πέτυχε το Jet Provost της BAC ως το εκπαιδευτικό αεροσκάφος βασικής εκπαίδευσης της RAF, ως ένα πρώτο βήμα πριν συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο βασικό αεροσκάφος προκεχωρημένης εκπαίδευσης, ήτοι το (τότε) Hawk T1.
Το Jet Provost είχε μπει σε υπηρεσία το 1955.

Most Popular