Όταν η σωτηρία για τους ναυαγούς έρχεται κάτω από τη θάλασσα…

Μερικές φορές όταν κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο διαπιστώνει ότι η βοήθεια θα έρθει από… απροσδόκητα μέρη. Τον Ιούνιο του 2014 πέντε πολίτες απολάμβαναν μια μικρή κρουαζιέρα σε ένα μικρό σκάφος 11 μέτρων στη Λευκή Θάλασσα, όταν συνειδητοποίησαν ότι θα έπεφταν πάνω σε ισχυρή καταιγίδα.

Ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να αποφύγουν την πορεία της καταιγίδας, μόνο για να ανακαλύψουν ότι θα έμεναν από καύσιμα πριν τα καταφέρουν… Αποφάσισαν να εκπέμψουν σήμα SOS το οποίο σήμα ελήφθη από τις αρχές του λιμανιού του Αρκέιντζελσκ, που με την σειρά του έστειλε αμέσως δύο πλοία και ένα ελικόπτερο προκειμένου να σώσουν το πλήρωμα του μικρού σκάφους…

Όμως τα μέσα αυτά άργησαν. Ο πρώτος που έφτασε στην περιοχή δεν ήταν πλοίο ούτε ελικόπτερο, αλλά το Κ-119 Voronezh, ένα επιθετικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Oscar.
Ο κυβερνήτης εκτιμώντας την κατάσταση αποφάσισε να πάρει τους επιβαίνοντας στο υποβρύχιο καθώς ο καιρός χειροτέρευε. Επιχείρησε και να ρυμουλκήσει και το μικρό σκάφος πίσω στο λιμάνι, αλλά η καταιγίδα εντατικοποιήθηκε και το σκάφος τελικά εγκαταλείφθηκε.
Οι 5 επιβαίνοντές επέστρεψαν τελικά στην ξηρά χωρίς το σκάφος τους, έχοντας ομως σωθεί οι ζωές τους, πράγμα για το οποίο θα είχαν να λένε για χρόνια…

Most Popular