Γερμανικό υποβρύχιο του Α’ ΠΠ εμφανίστηκε στις ακτές της Γαλλίας

Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου εμφανίστηκε σταδιακά στην επιφάνεια σε μια παραλία στη βόρεια Γαλλία μετά από δεκαετίες που ήταν θαμμένο στην άμμο.

Η μετατόπιση της άμμου από το Βισάν, κοντά στο Καλαί, αποκάλυψε το κουφάρι του UC-61, το οποίο ήταν θαμμένο εκεί από τον Ιούλιο του 1917.
Το πλήρωμα είχε αφήσει να εισρεύσουν ύδατα και εγκατέλειψε το υποβρύχιο, το οποίο από το 1930 είχε εξαφανιστεί κάτω από την άμμο ολοκληρωτικά.
Από τον Δεκέμβριο, δύο τμήματα του υποβρυχίου ήταν ξανά ορατά κατά την διάρκεια χαμηλής παλίρροιας εξελισσόμενα σε τουριστικό αξιοθέατο.
Ωστόσο όταν επανέρχονται τα νερά, το υποβρύχιο εξαφανίζεται ξανά. Η ύπαρξη του υποβρυχίου στην περιοχή ήταν γνωστή στους κατοίκους, αλλά πρόσφατα αποκαλύφθηκε ξανά στην επιφάνεια.

Κάθε δυο με τρία χρόνια κατά την διάρκεια της παλοίριας εμφανίζονταν μερικά συντρίμια, αλλά πρώτη φορά εμφανίστηκε σχεδόν ολόκληρο το κουφάρι.
Το UC-61 πιστώθηκε με τη βύθιση τουλάχιστον 11 πλοίων, είτε μέσω ναρκοθέτησης είτε με εξαπόλυση τορπιλών. Κατά το τελευταίο ταξίδι του, το υποβρύχιο είχε αποπλεύσει από το Zeebrugge στο Βέλγιο και κατευθυνόταν προς το Boulogne-sur-Mer και τη Χάβρη για να ενεργήσει ναρκοθέτηση, όταν και εξώκειλε στην ακτή.
Τα 26 μέλη πληρώματος το βύθισαν και παραδόθηκαν στις γαλλικές αρχές.

Most Popular