Συντριβή ιστορικής ιπτάμενης πτέρυγας του Β’ ΠΠ στις ΗΠΑ

Ο πιλότος που πετούσε με το μοναδικό αεροσκάφος ιπτάμενη πτέρυγα N9M της αμερικανικής Northrop του 1944. Το δυστύχημα συνέβη στην Καλιφόρνια και σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος σκοτώθηκε ακαριαία, το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο έδαφος.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα στο τηλεοπτικό κανάλι ABC 7, το αεροσκάφος βρισκόταν σε “βύθιση” αριστερά και δεξιά πριν από τη συντριβή στο έδαφος λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας. Το κανάλι ανέφερε ότι το αεροσκάφος συντηρούνταν από τα αεροπορικό μουσείο Planes Of Fame στο Τσίνο, το οποίο διοργανώνει μία αεροπορική επίδειξη στις αρχές Μαΐου.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του πιλότου ούτε βέβαια η ακριβής αιτία της συντριβής του αεροσκάφους.
Για το ασυνήθιστο αεροσκάφος N9M, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του μουσείου ότι ήταν «το τέταρτο και τελευταίο από μια σειρά μοντέλων δοκιμών υπό κλίμακα (1:3) για τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη Northrop XB-35» Το αεροσκάφος αυτό περιγράφεται ως «ο παππούς του σημερινού B-2 Stealth Bomber.»
Το μουσείο αέρα παρέλαβε αυτό το N9M συγκεκριμένα τη δεκαετία του ’50, άρχισε να το αποκαθιστά το 1981 και τελικά άρχισε τις δοκιμαστικές πτήσεις το 1996. Το αεροσκάφος του μουσείου ήταν το τελευταίο επιχειρησιακό αεροσκάφος του είδους του.

Most Popular